Re: návrat po RD na zrušené místo
My = naše společnost, která vlastnila bazén během roku,ale bazén byl naší společnosti městem odebrán a předán jinému jednateli (majiteli), paní zaměstnankyně patří do naší společnosti, než odešla na RD pracovala jako pokladní na bazénu, kam se chce vrátit, ale bazén již k nám nepatří. Naše společnost nabídla zaměstnankyni novou pozici uklízečky, kterou nepřijala. Včera jsem se dozvěděla, že nový jednatel bazénu se s naší zaměstnankyní dohodne na odstupném. Tak nevím jak pokračovat s ukončením PP, čí je teda zaměstnankyně, zda stále naše nebo patří pod nového jednatele který nyní pečuje o bazén. Kdo jí má vyplatit odstupné zda naše společnost, které kdysi bazén patřil nebo nový jednatel, který bazén převzal. Sama jsem v tom dost zamotaná, nastoupila jsem na místo, když už bazén naší firmě nepatřil.
Re: návrat po RD na zrušené místo
Já myslím, že paní ve vaše a vy to s ní musíte vyřešit. To, že jste někomu předali bazén neznamená, že jste mu předali automaticky i zaměstnance. To by o tom musela být někde nějaká smlouva. Možná je, protože proč by jinak nový "jednatel" chtěl něco dohadovat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 4. 2013 8:00
Dobrý den,
příští týden se nám vrací zaměstnankyně z RD na místo, které převzal jiný jednatel. Kdysi pod nás patříl bazén,ale město ho během roku předalo jinému jednatli a my bazén již neupravujem. Paní jsme nabídli práci uklízečky, kterou odmítla. Kdo bude platit odstupné? my nebo nový jednatel bazénu, kde původně zaměstnanky pracovala jako plavčice?Jednatel z bazénu souhlasil, že se s paní dohodne a odstupné i zaplatí,ale jak to mam udělat v účetnictví a v odhlášení na Ossz a ZP??když je to náš zaměstnanec nebo už není, když má bazén jiný jednatel?
Děkuj za za radu, vůbec nevím jak postupovat.