Re: Roční neplacené volno po RD
Děkuji, já osobně bych byla také toho názoru. Nepřijde mi od ní fér nám to říci týden před jejím plánovaným nástupem, ale šéf jí chce vyhovět a to volno jí povolit. Tak já už přemýšlím, jaké povinnosti mi z toho vyplynou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 4. 2013 12:31
Dobrý den, prosím o radu - teprve začínám. Kolegyně, které teď končí RD (dítěti budou 3 roky) bude žádat o neplacené volno do 4 let věku dítěte. Jak to bude s pojištěním? Je potřeba někde něco hlásit? A jak to prosím Vás bude až budou dítěti 4 roky? Musíme ji zaměstnat? My jsme počítali s tím, že nastoupí teď, jakmile budou dítěti 3 roky, místo pro ni teď máme. Jenže přišla dnes s tím, že si požádá o neplacené volno, že nastoupit nemůže, dítě je často nemocné, nemůže jej dát do školky, babička nechce hlídat. My nyní budeme muset přibrat nového zaměstnance na rok? On se zapracuje a po roce musíme vzít zpátky tuhle kolegyni z neplaceného volna?