Re: Asistentka - pro dvě firmy - faktura
*** Zdravím, zatím mi zde na diskuzi nezodpovězeno a ani nikde jinde se mi zatím nepodařilo nic zjistit :-((
Na tu pracovnici máme dotaci z pracáku, tak se mi přes refundace mezd (zapůjčení pracovníka) nechce jít a upřímně jsem to nikdy nedělala, takže o tom nic nevím ...
Budu zjišťovat a když tak napíši sem na diskuzi, co jsem zjistila. Hezký večer.
Vi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 4. 2013 18:35
Dobrý den,
máme dvě firmy s.r.o., které vlastní stejní majitelé, sídlíme v jedné budově (z důvodu rozlišení činností každé z nich).
Nyní jsme do jedné z firem přijali asistentku, která ale pracuje pro obě dvě firmy, ale zaměstnaná je pouze ve firmě A. Bereme na ni dotaci z ÚP.
Prosím jakou sepsat smlouvu, abychom část nákladů (asi cca 1/2) mohli vyfakturovat měsíčně druhé firmě? Nepojmenovanou smlouvu na asistenční/administrativní činnost? Ale nevím, jak formulovat ...
V opačném gardu, zase firma B fakturuje již dlouhodobě poradenské služby do firmy A, protože ta zase nemá hlavní účetní, tj. ekonomka firmy B kontroluje účetnictví a zpracovává přiznání firmě A (firma A má zaměstnánu pouze nižší účetní).
Děkuji za radu těm, kteří řeší podobný problém.