Re: Money S3 - záloha a vyúčtování v USD
A účtujete taky v money? Mně šlo hlavně o to, že jsem nevěděla, jak tam tu kurzovou ztrátu nacpat, když mi tam nešel dát kurz.. takže to asi mám udělat tak, že vytvořím interní doklad, který svážu s tou finální fakturou a ten bude na tu částku, která mi tam zůstala jako přeplatek a bude to kurzová ztráta, je to tak správně? Ještě jednou díky.
Re: Money S3 - záloha a vyúčtování v USD
Máme také money a účtuji (né teda dolary, ale EUR)
ZFP .... neúčtuji, jen zaeviduji (později přepisuji kurzem, jako mám platbu)
VBÚ ... platba 314 / 221 (kurz ke dni platby)
FP ... 504 / 321 a - 314 / - 321 (odpočet zálohy) (kurz ke doručení fa)
ID ... 314 / 663 (563 / 314) ... srovnávám účet 314
My tedy ještě reverse charge....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2013 10:50
Dobrý den, mám takový problém a nevím, jak si poradit...
Bereme zboží z Číny, faktury chodí v dolarech (USD). Dané zboží jsme platili zálohou nadvakrát z korunového účtu, kterou jsem zaúčtovala jako bakovní výdej - úhrada zálohové faktury 314/221, první v prosinci 2012 a druhou v lednu 2013. V lednu pak přišla i konečná faktura a s tím vzniknul můj problém: fakturu zadávám v dolarech kurzem vystavení (přijetí), bylo to stejný den. A pak když dávám odpočet těch plateb, zadá se mi tam ta částka, kterou jsme zaplatili v kč, ale přepočte se kurzem přijetí té finální faktury. A protože je ten kurz nižší, vzniká tam nedoplatek. Kurz u záloh nejde změnit, když byly v kč (nebo pokud jde, nevím, jak na to) a pokud zadám částku v dolarech, která odpovídá zaplacené záloze, money na mě křičí, že si odpočítávám víc, než bylo zálohou zaplaceno. Co se s tím dá dělat?
Mockrát děkuji za odpovědi a rady.