Re: Daňový bonus
Dobrý den,
FÚ opravdu vrací přeplatky od 100 kč.
>Dobrý den, kolegyně si podávala na FÚ DP jen na
>vyúčtování příjmů ze závislé činnosti (jiné příjmy neměla).
>Uplatňuje slevu na dani na 1 dítě. V daňovém přiznání
>vyšel rozdíl na daňovém bonusu 90,- Kč v její
>prospěch. Na FÚ jí řekli, že se rozdíl do 100,- Kč nevrací. Je
>to správně, když při ročním vyúčtování daně u
>zaměstnavatele se vrací přeplatek nad 50,- Kč?
>
>Má:
>základ daně 220.500,- Kč
>sražená záloha na daň 0,- Kč
>vyplacené bonusy 5.079,- Kč
>
>Nárok na daňový bonus po slevě na dani je 5.169,.- Kč.
>Má od FÚ nárok na 90,- Kč nebo ne?
>
>Děkuji moc.
Tak teď jsem se do toho nějak zamotala. Zaměstnavatel vždycky vyplácel z ročního zúčtování daně přeplatky nad 50,- Kč, nebo už je to jinak? Nebo přeplatky na dani nad 50,- Kč a daňový bonus až nad 100,- Kč? Mám v tom teď zmatek. Děkuji moc.
Tady jde o §155 daň. řádu, kdy se vrací přeplatky od 100,- Kč. Já jsem požádala o převedení přeplatku 90,- Kč na daň z nemovitostí. Případně může kolegyně zaplatit na pokladně 10,- Kč a požádat o 100,- Kč nebo ponechat do příštího roku a pak požádat o vrácení přeplatku za 2013 + 90,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2013 8:09
Dobrý den, kolegyně si podávala na FÚ DP jen na vyúčtování příjmů ze závislé činnosti (jiné příjmy neměla). Uplatňuje slevu na dani na 1 dítě. V daňovém přiznání vyšel rozdíl na daňovém bonusu 90,- Kč v její prospěch. Na FÚ jí řekli, že se rozdíl do 100,- Kč nevrací. Je to správně, když při ročním vyúčtování daně u zaměstnavatele se vrací přeplatek nad 50,- Kč?
Má:
základ daně 220.500,- Kč
sražená záloha na daň 0,- Kč
vyplacené bonusy 5.079,- Kč
Nárok na daňový bonus po slevě na dani je 5.169,.- Kč. Má od FÚ nárok na 90,- Kč nebo ne?
Děkuji moc.