Re: dlouhodobá nemoc-inval.důchod
Mimořádná prohlídka se prování mimo jiné v případě, že byl výkon práce přerušet z důvodu nemoci po dobu delší než 8 týdnů, s vyjímkou výkonu práce v kategorii první.
Nikde jsem ve vyhlášce nenašla, že by měla být mimořádná prohlídka z důvodu získané invalidity, jak tomu doposud bylo.
dnes jsem mluvila s pánem a on sám má obavy aby tu pracovní zátěž zvládl proto jsem se raději ptám jestli by ho neměla vidět závod.lékařka, a pokud by ona navrhla nějaké omezení nebo nedoporučila pracovat tak bychom museli dát zaměstnanci výpověď ze zdrav.důvodů? prosím o radu ještě jsem se tímto nesetkala.
Zaměstnanec může kdykoliv požádat zaměstnavatele o provedení mimořádné prohlídky a zaměstnavatel je povinen vyhovět. Tak ho pošlete a uvidíte, zda lékař stanoví, že nesmí dlouhodobě vykonávat danou činnost nebo ne.
Určitě ho pošlete ke svému poskytovateli pracovnělékařských služeb, protože jak jinak byste věděli, zda práci může konat nebo ne. Tan vydá posudek a podle toho budete postupovat dále. Pokud by dlouhodobě pozbyl schopnost práci vykonávat, buď se můžete na skončení PP dohodnout, nebo mu dáte výpově´d, bez nároku na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 4. 2013 12:16
zaměstnanec má jít k posud.komisi bude žádat o invalid.důchod je stále v prac.neschopnosti, v případě že mu důchod bude přiznán a bude ukončena prac.neschopnost co to pro firmu znamená? musím ho poslat na mimoř.zdrav.prohlídku k závodní lékařce? prosím o objasnění. Děkuji za odpověď.