Re: Nárok na dovolenou
Byl to úraz, stal se v zaměstnání v pracovní době, ale manžel z důvodu poměrů se zaměstnavatelem jako prac. úraz neuplatňoval, já vím jeho blbost, ale už se stalo. Pracuje jako řidič, při procházení dílnou uklouzl a poranil si koleno. Alkohol samozřejmě vyloučen. Poměry panující ve firmě jsou velmi zvláštní, jako příklad uvádím, že zaměstnanci nedostávají výplatní lístky, pouze proužek papíru se jménem a částkou k výplatě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
3. 5. 2013 7:04
Dobré ráno, manžel byl od konce loňského září v prac. neschopnosti do 17.3.2013. nastoupil do zam. 18.3., v dubnu měl 2 dny "staré" dovolené a 30.4.dostal výpověď ( par.52/c), má ještě 15 dnů nevyčerpané ŘD z roku 2012, čeká kdy mu zaměstnavatel určí čerpání. Mzdová účetní mu oznámila, že za rok 2013 má nárok na 10! dnů ŘD. Já jsem přesvědčená, že nárok nemá letos žádný, max 1/12 pokud bude čerpání až v červnu. Ještě poprosím o jednu věc, odstupné se bude počítat z pravděpodobného výdělku, když v 1/4 neodpracoval 21 směn? Předem děkuji za případné odpovědi, není to příjemná situace, jen pro zajímavost uvádím, že to byla manželova 1 PN za dobu trvání prac. poměru (5 let) a v tomto měsíci mu bude šedesát let. Díky