Re: nástup do starobního důchodu
Byla zaměstnaná, ale do práce nechodila? A vy jste ji neplatili? Jakou měla proboha smlouvu? Jejím nástupem do ČID jste existujíécí pracovní smlouvu ošetřili/ukončili jak? Nijak? Prostě běžela dál a paní jen nechodila do práce?
Odchod do starobního důchodu není důvodem ke skončení pracovního poměru, takový výpovědní důvod zkrátka neexistuje - můžete sepsat maximálně dohodu o skončení PP.
Jejií ČID nic neřeší na tom, že máte docela problém s pracovní smlouvou zaměstnankyně. Kdo Vám poradil tuto variantu? Vy se přeci musíte zajímat o zákonný postup. Co když si zaměstnankyně ted vzpomene, nebo ji někdo poradí, že má pracovní smlouvu a že vy jako firma jste ji od roku 2007 nepřidělovali práci a nevypláceli mzdu a bude chtít všechno doplatit? Nezmůžete nic. Doporučuji to rychle řešit. Měla omluvené neplacené volno, ZP za ni platil stát, ale třeba evidenčáky jste měla vystavovat, i když s nulou.....
Souhlasím, má smlouvu = Vy jste povinni jí přidělovat práci. Pokud by došlo na kontrolu OIP, nedoplatíte se.
Pokud je paní přístupná dohodě, tak napsat žádost o neplacené volno (od toho roku 2007). A skončení PP dohodou ke dni nástupu do SD.
Tomu, kdo Vám tento postup v minulosti poradil, můžete jedině "poděkovat."
Po celou dobu má neplacené volno. Nastoupila jsem nyní po rodičovské dovolené a zjistila to před chvilkou. Končila jsem těsně před tím než nastoupila na čid. Poté nastoupila kolegyně místo mě. Nyní jak jsem se v tom více pohrabal našla jsem doklady ohledně neplaceného volna. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
7. 5. 2013 11:53
Prosím o radu, jsem mzdová účetní
V září roku 2007 jedna zaměstankyně nastoupila na částečný invalidní důchod. Domluvili jsme se, že bude u nás dále zaměstnaná s tím, že do práce chodit nebude. Ale kdyby o ČID přišla, že se může kdykoliv vrátit. Tudíž jsem jí dala do tzv. vedlejší evidence.
Dneska přišla, že nastupuje do řádného starobního důchodu. A chce ukončit pracovní poměr.
Přeci když nastupuji do řádného starobního důchodu, tak nemusím ukončovat PP.
Jediné co mě teď tak napadlo jak je to s EL za rok 2007 ho má vyhotovený, další roky jsem ho nedělala s tím, že neměla u nás žádný příjem. Brala jsem to tak, že ho má od sociálky. To přeci nemůže mít vliv na výši starobního důchodu ani na počet započitatelných let nebo jo?
Jsem z toho všeho zmatená
Děkuji