Re: moc rosím o radu právníka
T-mobile má v podmínkách dobíjení jasně uvedeno: Pokud nebude dobíjená částka řádně uhrazena v příslušném vyúčtování služeb nebo pokud byla Twist SIM karta dobita omylem, je T-Mobile oprávněn neuhrazenou dobíjenou částku z příslušné Twist SIM karty strhnout zpět.
Proč to T-mobile odmmítl stornovat? Jaký uvedl důvod? Za jakých podmínek T-mobile mylnou platbu zruší? Na takové věci se musíte ptát. Policie nic nevyřeší, protože ani nemá důvod. Někdo vás zkrátka ukecal, abyste mu dala dárek... a pokud neseženete víc takto postižených, nemá význam se tím zabývat.
Předpokládám, že jste volajícímu prozradila i heslo, které se pro SMS na číslo 4603 musí použít...
Na druhou stranu to berte tak, že jste si právě zaplatila lekci vzdělání v oboru finanční gramotnosti.
To, že telefon používá nějaký sociopat, nemůže být důvodem k jeho blokaci. Ani to, že to o něm tvrdí více lidí neopravňuje operátora k blokaci. Zrovna tak bychom mohli požadovat, aby telefon zablokovali poškozenému z důvodu jeho ochrany.
Abych pravdu řekla, ani jsem nevěděla, že to tak snadno jde. Už jsem si zrušila možnost dobíjet telefony z vyúčtování. Vždycky jsem si říkala, že mě se nic takového nemůže stát, že jsem opatrná. No, holt asi ne dost. Policii jsem to nahlásila. Ještě přes známeho to předám kriminálce, tam prověří, zda toho tam není víc. T-mobile mi opravdu tvrdil, že to stornovat nelze, i když jsem tam volala snad v té samé minutě. Asi se podívám detailněji na ty podmínky dobití a napíšu jim, že chci nápravu. Možná i T-mobile je rád, když mu takoví podvodníci dělají kšefty, proto to moc neřeší a řídí se heslem "zákazníku plať".
Tak jsem to našla. Volala T-mobile a žádala vysvětlení. Pokud to číslo je funkční, tak to nelze uplatnit. Jedná se o navrácení v případě, když číslo je nefunční nebo jiného operátora. Taky mi ověřovali, zda do 2000 škody sdělují info Policii o smlouvách a prý ano.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 5. 2013 18:08
Dobrý den, prosím moc o názory všech, i když to moc není účetní problém. Všem, které tím budu obtěžovat se omlouvám. Stalo se mi následující... Včera mi volal neznámý muž z čísla 732 257 645 a představil se jako operátor. Jako věrnému zákazníkovi mi nabídl kredit za poloviční cenu, když odešlu aktivační sms na 4603. Jáááá BLBEC tak učinila a rázem mi přišly sms od operátora, že jsem dobila kredit na tel. 603 214 160. Okamžite se operátora kontaktovala a chtěla platbu stornovat. I když to bylo snad i v té minutě, co mi přišly sms o dobití z mého vyúčtování, stornovat to nešlo. Zkoušela jsem na obě čísla volat. Na prvním byla schránka a druhé vzala nějaká paní. Vyhrkla jsem na ní o co mi jde a co se stalo...okamžitě zavěsila. Opakované pokusy o spojení byly marné a vždy "vytípla telefon". Zkoušela jsem ji psát sms, odpověděla, ať ji dám pokoj. Večer v 23 hodin mi volal její přítel a co si to dovoluji ji obtěžovat, že na mě pošle policii a vyřídí si to se mnou. Dnes ráno jsem ji volala, opět nic. Na sms mi odpvěděla a vysmála se mi. Znova jsem volala na operátora a prověřil mi obě čísla. Že 732 257 645 je podvodné a mají na něj víc stížností. Číslo 603 214 160 má u T-Mobile smlouvu, tak by prý neměl být problém dotyčnou paní dohledat. Šla jsem vše nahlásit na Policii a sepsali se mnou protokol. Ofotili její sms. Policistovi také paní položila telefon,když ji zkoušel volat. Jde mi o to, jak to udělat, když T-mobile odmítne policii vydat adresu, můžu i částku 1973 Kč vymáhat soudně (není to nad 5000)? Na druhou stranu jsme teď sráželi exekuci zaměstnankyni, která byla z pokuty 300,- Kč. Prosím o radu, kde se domoci práva v tomto případě? To radši ty peníze pošlu na charitu, než je nechám podvodníkům. A navíc obětí může přibývat, když už T-mobile má v evidenci,tel. číslo jako podvodné. Děkuji moc za pomoc všem.