Re: budu danit v ČR?
Dle českého zákona o DP- prodej nebudete mít osvobozen, protože sestřenice není příbuzná v řadě přímé, takže ostatní příjem dle §10 ZDP, výdajem bude nabývací cena= ta za kterou jste byt zdědila, dále případné provize za prodej, poplatky a také daň z převodu nemovitostí
vladíku, myslím,že je to jinak...
ještě jsem dohledávala informace, a vypadá to, že pokud se to týká nemovitosti, tj. bytu, pak to bude zdaněno v místě, kde nemovitost je, tj. na Slovensku dle jejich zákonů - tak je to ve smlouvě se SR o zamezení dvojího zdanění, tak zatím aspoň takto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
13. 5. 2013 13:52
Dobrý den, prosím, moc se v tom nevyznám. V říjnu 2012 jsem zdědila byt dle závěti v osobním vlastnictví - po sestřenici na Slovensku. Letos v březnu jsem byt prodala. Paní na slovensku mi sdělila, že asi u nich danit nic nebudu, vše prý v ČR. Prosím, nevíte jak to bude - myslím tedy daň z příjmů? Jsem zaměstnaná, žiji v ČR a + tento příjem. Zjistila jsem si, že jsem rezidentem v ČR a měla bych celosvětové příjmy zdaňovat v ČR. V bytě bydlela sestřenice celý život až do své smrti, a snad by se na to vztahovalo nějaké osvobození, ale fakt nevím podle jakých zákonů to mám zpracovat....děkuji za rady