Dodatečné přiznání DPH

• (neregistrovaný)

21. 5. 2013 15:12

Při vystavení faktur na počátku letošního roku jsme použili starou sazbu daně.Potřebuji tedy opravit jen odvod 1 % daně na výstupu.Je správné zapsat do dodatečného přiznání jen rozdíl ve sloupci Daň na výstupu, potom už jen řádek 62 a 66 a daň zaplatit? V EPO mi to vypisuje "závažnou" chybu s tím, že musí být zadán i základ daně.V základ daně ale nemáme rozdíl, tudíž by podle mě měl sloupec základ daně zůstat prázdný.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2013 16:22

vladík (neregistrovaný)

Re: Dodatečné přiznání DPH
      A nešlo by dát ZD s 20 % daní mínusem a potom ZD s 21 % plusem a výsledek bude stejný a EPO se nažere a bude spokojené ?

• 21. 5. 2013 16:31

Daniela K. (neregistrovaný)

Při opravě jste postupovali dle §43 ZDP, tzn. vystavili ODD: -DZ - 20%DPH a nové DD: DZ + 21%DPH, pak vám v dodatečném přiznání za 1/2013 vyjde v ř.1 (ř.2) DZ 0Kč a daň na výstupu +1%DPH. Do DZ v EPO musíte napsat nulu. Pak by vám to závažnou chybu nemělo hlásit. Pak ještě se automaticky vyplní ř.62 a ř.66 ( doplatek 1%DPH).

• 22. 5. 2013 7:29

Iveta1967 (neregistrovaný)

Tak to je přesně ta 0, která mi v řádku DZ chyběla.Teď už EPO hlásí jen propustnou chybu,takže to takto nechám. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).