Re: Dodatečné přiznání DPH
Při opravě jste postupovali dle §43 ZDP, tzn. vystavili ODD: -DZ - 20%DPH a nové DD: DZ + 21%DPH, pak vám v dodatečném přiznání za 1/2013 vyjde v ř.1 (ř.2) DZ 0Kč a daň na výstupu +1%DPH. Do DZ v EPO musíte napsat nulu. Pak by vám to závažnou chybu nemělo hlásit. Pak ještě se automaticky vyplní ř.62 a ř.66 ( doplatek 1%DPH).
Re: Dodatečné přiznání DPH
Tak to je přesně ta 0, která mi v řádku DZ chyběla.Teď už EPO hlásí jen propustnou chybu,takže to takto nechám. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 5. 2013 15:12
Při vystavení faktur na počátku letošního roku jsme použili starou sazbu daně.Potřebuji tedy opravit jen odvod 1 % daně na výstupu.Je správné zapsat do dodatečného přiznání jen rozdíl ve sloupci Daň na výstupu, potom už jen řádek 62 a 66 a daň zaplatit? V EPO mi to vypisuje "závažnou" chybu s tím, že musí být zadán i základ daně.V základ daně ale nemáme rozdíl, tudíž by podle mě měl sloupec základ daně zůstat prázdný.