Re: převod dovolené k novému zaměstnavat
z toho je vycházeno dle textu tazatelky
Dobrý den,
podle mne je možné dovolenou převést pokud se zaměstnavatelé předem dohodnout na převodu a na úhradě nákladů, které v souvislosti s čerpáním dovolené u nového zaměstnavatele vzniknou.
Podle mě to nemá s exekucí nic společného. Postupovala bych dle zákoníku práce.
Ale možná někdo bude mít jiný názor...
>Dobry den,
>
>mame pracovnici, ktera ma zustatek dovolene, prechazi
>k novemu zamestnavateli a zada o prevedeni tohoto
>zustatku dovolene k zamestnavateli novemu. Zaroven ma ale
>tato pracovnice exekuci. Neporusime tim nejaky zakon,
>kdyz uprednostnime zajem te zamestnankyne pred zajmy
>veritelu ? Co ma v tomto pripade prednost - zajem
>zamestnance a zakon, ktery ji dava pravo na dovolenou na
>zotavenou (a v podstate pripousti proplaceni pouze pri
>skonceni pracovniho pomeru) nebo zajmy veritelu ?
>
>Dekuji za pripadne rady,
>
>Lenka
>Dobrý den,
>podle mne je možné dovolenou převést pokud se
>zaměstnavatelé předem dohodnout na převodu a na úhradě
>nákladů, které v souvislosti s čerpáním dovolené u nového
>zaměstnavatele vzniknou.
>Podle mě to nemá s exekucí nic společného. Postupovala
>bych dle zákoníku práce.
>Ale možná někdo bude mít jiný názor...
Ano mám, postupovala bych podle pokynů svého zaměstnavatele, ten jediný je oprávněný , (za souhlasu druhého zaměstnavatele) dát pokyn k převodu dovolené. Účetní určitě ne.
>
Dobry den,
dekuji rozhodne vsem za rady. Ano, predpokladame, ze se dohodneme s novym zamestnavatelem. Jen jsme skutecne meli obavy o to, jestli zadosti vyhovet v takovem pripade muzeme a chapu tedy, ze dohodneme-li se s novym zamestnavatelem, muzeme a exekutor nas za to nemuze popotahovat. Dekuji za pomoc a hezky den.
Re: pro all
teda all, nevím,jak u vás, ale u nás se dost často stává, že ten zaměstnavatel, aby se se zaměstnancem vůbec mohl dohodnout, požaduje radu od mzdovky, personalistky. A proto se tady tazatelka ptá, aby mohla zaměstnavateli poradit. Takže odpověď - postupovala bych podle pokynů zaměstnavatele, je naprosto nelogická a nesmyslná.
Renato, postupuji tak, že konečné rozhodnutí je vždy na zaměstnavateli. Samozřejmě se mě zaměstnavatel ptá, co jevhodné, lepší, pokud vím, předestřu možnosti, případně klady a zápory jednotlivých možností, ale rozhoduje zaměstnavatel - jednatel, majitel firmy. Ten řekne uděláme to takhle, on pak nese odpovědnost z chybného rozhodnutí.
Tak to považuju za naprosto samozřejmé, že zaměstnavatel požaduje ,nikoliv radu od mzdovky nebo personalisty , ale návrhy způsobů řešení daného problému, v souladu se zákony (i na to je tam přece má)
Ale ON potom rozhodne, který se použije (někdy také vydá pokyn, který se se zákonem vůbec neslučuje) a podle toho já dál postupuju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
23. 5. 2013 13:59
Dobry den,
mame pracovnici, ktera ma zustatek dovolene, prechazi k novemu zamestnavateli a zada o prevedeni tohoto zustatku dovolene k zamestnavateli novemu. Zaroven ma ale tato pracovnice exekuci. Neporusime tim nejaky zakon, kdyz uprednostnime zajem te zamestnankyne pred zajmy veritelu ? Co ma v tomto pripade prednost - zajem zamestnance a zakon, ktery ji dava pravo na dovolenou na zotavenou (a v podstate pripousti proplaceni pouze pri skonceni pracovniho pomeru) nebo zajmy veritelu ?
Dekuji za pripadne rady,
Lenka