Re: Platba kartou zaměstnance v zahr.
Zálohu dostal v eur a nepředpokládám, že má eurový účet (samozřejmě pokud by to platil z eurového účtu, tak souhlasím) z kterého by čerpal, takže měnu nesměnil. Dle mého názoru platil ze svého korunového účtu platbu v rublech.
Re: Platba kartou zaměstnance v zahr.
to mám vážně kopírovat celý zákoník
Zaměstnanec nesmí "prodělat"
§ 162 Náhrada výdajů za ubytování
(1) Zaměstnanci přísluší náhrada výdajů za ubytování, které vynaložil v souladu s podmínkami pracovní cesty, a to ve výši, kterou zaměstnavateli PROKAZE.
Máte doklad o přepočtu ?
Nemáte ?
§ 185
Požaduje-li se pro poskytnutí cestovních náhrad prokázání příslušných výdajů, a zaměstnanec je neprokáže, může mu zaměstnavatel poskytnout tuto náhradu v jím uznané výši, která odpovídá určeným podmínkám, pokud tento zákon nestanoví jinak (§ 158 odst. 3).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
30. 5. 2013 10:27
Dobrý den, nenašla jsem žádnou odpověď na mou otázku, můžete mi poradit? Na zahraniční cestě do Ruska platit zaměstnanec ubytování vlastní kartou, protože si nestihl směnit peníze. Dostal zálohu v EUR. Donesl účet z hotelu v RUB a k tomu přiložil výpis ze svého účtu s danou platbou přepočtenou na CZK a požaduje použít kurz, kterým ta platba byla přepočtena. Mohu ho použít nebo musím vzít kurz ze dne poskytnutí zálohy? Děkuji