Re: Pravděpodobný výdělek-výpočet
Použila bych průměr 51,75 za předpokladu, že odpovídá zaručené mzdě. A samozřejmě pokud vedle měsíční mzdy 9 000,-Kč mu nenáleží ještě nějaké prémie nebo odměny.
Děkuji, odměny nenáležejí. Já jsem spočítala Kč 51,75, ale pak jsem
si přečetla, že lze použít skutečný PHV, ale zase doporučeno při odpracování více než 10 dní.
Začínám a tak v tom plavu, nechci mít chyby, Vy mi v tom hodně pomáháte, jste zlatá ...
§ 355
(1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
(2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
5. 6. 2013 9:39
Jak mám spočítat pravděpodobný výdělek?
Zam. odprac. pouze 7 dní.
HM Kč 3 000,--, při úvazku 8 hod.
PHV = Kč 53,57
Pokud použiju výpočet pravděp. výdělku, tak to je:
9 000 .: 4,348 : 40 = Kč 51,75
Co mám tedy použít při výpočtu náhr.za DPN a dovolené v 5/2013?
Děkuji.