Re: Jednatel - benefity
Definice zaměstnance a jeho příjmů je v §6 ZDPR.
Jednatel může pobírat odměnu. Je-li menší než 2.500,- (hrubého) měsíčně, platí se z ní jen zdravotní pojištění a daň z příjmů jako u zaměstnanců. Odměna se může vyplácet kdykoli (i jen jednou ročně) a v jakékoli výši, záleží, co si jednatel se společníky dohodne.
Re: Jednatel - benefity
Podle mě musí mít nějaký příjem, který je posuzován jako příjem ze závislé činnosti (tzn. i odměna jednatele), aby mohl mít benefity.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 6. 2013 13:58
Dobrý den, mám jednatele, které je zároveň společníkem v s.r.o. Ve společnosti není zaměstnaný ani nedostává odměnu za funkci jednatele.
Chtěl by čerpat benefity (jako zaměstnanci) - příspěvky na rekreaci, sport, kulturu apod. Já tvrdím, že by měl alespoň pobírat nějakou odměnu, aby v podstatě splnil podmínku " být zaměstnancem". Nicméně daňový poradce mu řekl, že to není nutné....
Poradíte mi, jak to prosím má být? A v případě, že by měl pobírat odměnu, je jedno, jak bude vysoká nebo třeba bude jen 1x ročně?
Děkuji za pomoc. BŠ.