Dálkové studium na vysoké a sleva

• (neregistrovaný)

25. 6. 2013 7:59

dobrý den, 1)student ukončil bakaláře a bude dál pokračovat dálkově ve studiu na vysoké při zaměstnání. Má jeho otec nárok na slevu po dobu tohoto dálkového studia?
    2) student ukončil střední školu maturitou a dále bude od září studovat jednoletý kurz cizých jazyků. Má jeho otec slevu i po dobu tohoto jednoho roku?
    Děkuji moc za odpovědi,jsem z toho nějaká zmatená

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 6. 2013 8:14

bard2 (neregistrovaný)

Re: dálkové studium na vysoké a sleva
      ad1) u vysokoškolského studia nezáleží na formě studia, jen student musí mít věk do 26 let(bakalářské,magisterské) nebo 28 let (doktorandské)

ad2) jazyková škola,kterou suduje musí být zapsána v rejstříku středních škol, jinak pokud to bude jen kurz -tak nemá nárok na slevu

• 25. 6. 2013 8:59

Líba (neregistrovaný)

Jenom doplním, že těch 28 let u denního doktorandského studia platí jen pro slevu na studenta, ale daňové zvýhodnění je i v tomto případě pouze do 26 let.

• 25. 6. 2013 9:05

bard2 (neregistrovaný)

díky Líbo, sorry maca-se mi připletly hrušky do jablek omlouvám se

• 25. 6. 2013 10:32

maca (neregistrovaný)

díky všem a kde najdu ten rejstřík středních škol, abych si zjistila zda ta škola je tam zapsaná nebo není a nebo mi stačí pouze potvrzení z té dané školy, že je dotyčný studentem. To víte zaměstnanec tomu sám nerozumí, co jde vlastně jeho dítě pořádně studovat. díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).