Re: DPČ - lhůty při přihlášení k ZP
Jen se ještě zeptám, četla jsem tady jednu dnešní debatu ohledně odvádění ZP a SP z DPČ a mám z toho zamotanou hlavu... i když mám ve smlouvě u DPČ uvedeno, že za práci náleží odměna 70,- Kč/hod a může odpracovat max. 20 hod. za týden, a smlouva je na dobu neurčitou, tak takhle stanovenou smlouvu můžu brát jako zaměstnání malého rozsahu, protože já dopředu netuším, kolik hodit v tom týdnu odpracuje? Když odpracuje všechny hodiny tedy 80 hod za měsíc, tak je to jasné, ale to já dopředu netuším.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
1. 7. 2013 13:19
Dobrý den, mám dotaz ohledně DPČ, které bude ZMR (má sjednáno ve smlouvě 70,- Kč/hod, max. 20 hod. týdně), tak to beru jako ZMR.
Jaké jsou tam lhůty k přihlášení k ZP, když mi přesáhne limit 2499,-? Např. zjistím na začátku července, že mi vyšla červnová výplata tohoto DPČ 2600,-, tak ho přihlásím k 1.6.2013, pak na začátku srpna zjistím, že červencová výplata je již jen 2300,-, ale zjistím, to třeba až 12. srpna, tak ho musím k 30.6.2013 odhlásit ze ZP. Je to jako u OSSZ, kdy musím nahlásit do konce následujícího měsíce po tom, ve kterém přesáhl zúčtovaný příjem? Nikde to nemohu najít, děkuji.