Dobrý den,
v souladu s novými podmínkami čerpání dovolené od roku 2012, dovolená z roku 2010 nezaniká, protože nemohla být čerpána z důvodu nemoci. Bude čerpána ihned po odpadnutí překážky. Ve Vašem případě by měla zaměstnankyně požádat o čerpání dovolené buď před nástupem na PPM (ukončí neschopenku) nebo bezprostředně po skončení pobírání PPM spolu s dovolenou za rok 2011, případně i 2012.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2012 6:10
Dobrý den,
mohla byste mi poradit, jak se mám vypořádat s dovolenou zaměstnankyně? Ještě stále jí zůstalo 10 dní z roku 2010. Nemohla si je vybrat, protože od září 2011 je nemocná. Její nemoc trvá dosud, potom, pravděpodobně na přelomu března a dubna, přejde v peněžitou pomoc v mateřství. Jak mám tedy postupovat v případě výše uvedených deseti dní dovolené za rok 2010? Má si ji pak vyčerpat po skončení peněžité pomoci v mateřství (pravděpodobně v září nebo v říjnu) společně s nárokem dovolené za rok 2011?
Děkuji za odpověd.