Re: Přesčas a náhradní volno
Máme smluvní mzdu, ale svátek platíme náhradou, ( není obvyklé, ale ze zákona lze ). Máme 8 hod prac. dobu. Svátek zaplacený náhradou, 22 dnů fond 176 hodin, fakticky odpracoval 21 dnů,( 1 den NV) a za 21 dnů 24 hod přesčas, nechci dělníky poškodit, protože zase tak velké mzdy nemají. budu moc ráda když mi poradíte. děkuji
Tak to vezmeme jinudy, on odpracoval 21 dníx8hod.=168 fond- skut.odprac.-197= a vyjde nám + 29 hod.přesčas a z toho si vybral 8 hod.NV =29-8=21 hod.přesčas mu stále vychází stejně. Nevím kde vám vychází těch 24 hod.přesčas jestliže za 21 dnů odpracoval 197 hod., tak má 29 přesčas. Jedině kdyby měl ještě něco-lékař..., protože pak by neměl 197 odpr.hod.,ale 192 celkem odpracovaných 192-168=24 hod.přesč.
Máte samozřejmně pravdu, já už z toho dočista blbnu, ( včera jsem byla v práci od půl 7 do 18, a dnes to nevidím jinak, ale to je mmůj problém) moc Vám děkuji za trpělivost se mnou. Jen ještě asi nemůžu napsat, že odpracoval jen 21 dnů a 1 náhrada za svátek to mu bude chybět 1 den do fondu prac. doby, nebo už jsem vážně úplně mimo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
20. 8. 2013 12:50
Dobrý den, prosím ještě jednou na konkrétním případu
V červenci odpracoval zaměstnanec 197, jeden den si vybral náhradní volno. za fakticky odpracovaných 21 dnů měl 24 hodin přesčas
na výplatní pásce bude odpracováno 22 dnů ( fond 176 + 24 přesčas )
celkem 200 hodin a příplatek 25% za 16 hodin?
Děkuji