Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

27. 8. 2013 16:09

Dobrý den, dohoda je uzavřena od 1. 6. 2013, ale až v měsíci srpnu je odměna, vyšší než 10.000,- Kč.
    Předpokládám, že přihlašuji na zdravotní pojištění od 1. 8. 2013
    - je podstatné, který den v srpnu začal dohodář pracovat?
    Děkuji za info, Hana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 8. 2013 18:02

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení práce
      Z odměny od 10 tisíc Kč měsíčně je třeba zaplatit sociální, zdravotní i nemocenské pojištění.

Za zaměstnance, jehož odměna přesáhla v konkrétním měsíci 10 tisíc Kč, podá zaměstnavatel přihlášku k pojištění zpětně v následujícím měsíci po tom, za který zaměstnanci vznikla účast na pojištění.

• 27. 8. 2013 18:15

Lenka28 (neregistrovaný)

U SP:

Datum nástupu do zaměstnání (8-10) – údaj se uvádí povinně u všech typů akcí - ................... U zaměstnání malého rozsahu, zaměstnanců činných na základě dohody o provedení práce a zaměstnanců uvedených v § 6 odst. 3 ZNP se uvádí datum skutečného nástupu do zaměstnání, nikoli datum vzniku účasti na pojištění. Datum platnosti nástupu do zaměstnání může být pouze dřívější nebo aktuální.

• 28. 8. 2013 10:43

HanaP (neregistrovaný)

Lenko,
      jediné, co jsem očekávala, bylo konkrétní datum, ke kterému toho člověka mám přihlásit. To, co jste napsala, si dohledat umím. Nikde ovšem nejsem schopná najít, od jakého KONKRÉTNÍHO data toho člověka - v tomto případě - mám přihlásit. A mám i rozdílné informace ze dvou zdravotních pojišťoven, tak jsem čekala KONKRÉTNÍ zkušenosti.

• 28. 8. 2013 10:53

Lenka28 (neregistrovaný)

Nevím, jak bych to napsala konkrétněji - musíte číst. Jedná se vám o zdravotní pojištění, nebo sociální?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).