Re: inv.důch. a min.mzda - prosím p.jasn
Jen se zeptám, paní na DPP má mít jakou minimální mzdu na hodinu??
Děkuji za odpověď
Ivana
Už od 1.1.? To mi nějak uteklo. Přitom odevzdáváme výkazy na ÚP (dostáváme dotace) a nikdo nás na nic neupozornil, že to máme špatně. Co teda teď s tím? Mám to opravit od 1.1. nebo to mám nechat tak a opravit až od srpnové mzdy? Děkuji za pomoc.
Nařízením vlády s číslem 246/2012 Sb., s účinností od 1. ledna 2013 se paragraf 4 ruší. Znamená to, že pro invalidy, mladistvé zaměstnance a zaměstnance od 18 -21 let při prvním zaměstnání již neplatí nižší sazby minimální a zaručené mzdy.
To mě taky udivuje, že ÚP na to nic. Přitom jsme měli letos i kontrolu. Opravím mzdy od ledna teď v srpnové mzdě, ale teď nevím, co s ÚP, jestli jim mám dát nové výkazy, nebo to nechat tak a doplatit jenom zaměstnance, ať ÚP zbytečně nešťourá.
Co teda s tím, mám to od ledna opravit a zaměstnanci doplatit? A na ÚP dát opravené přehledy, nebo přehledy mám nechat tak a radši do toho nešťourat? Nebo to mám všechno nechat tak, nic neopravovat a dát to správně až od srpna? Ještě to můžu opravit od červencové výplaty, protože na ÚP jsme dávali přehledy naposledy za 2. čtvrtletí. Děkuji moc za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
30. 8. 2013 9:10
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec má 1.st. invalidity, pracuje na pracovní smlouvu 40 hod. týdně. Ve smlouvě má napsanou hodinovou mzdu 36,10 Kč na hod., smlouva z roku 2009. Mzdu zvýšíme od mzdy za 8/2013 na 48,10 Kč na hod., je to tak? Děkuji moc.