Exekuce

• (neregistrovaný)

3. 9. 2013 7:19

Dobré ráno. Prosím o radu.
    V r. 2010 jsme zaměstnali prac., který měl 4 exekuce.které jsme sráželi. Na konci r. 2010 odešel. Nyní od 2.9.2013 jsme ho opět zaměstnali. Ptala jsem se ho ohledně exekucí a řekl mi, že si je splácí sám. Máme se jako zaměstnavatel zajímat o tyto exekuce a zjišťovat, zda je máme srážet a na základě čeho-dřívějších exekucí, nevíme ani jaký je nyní stav těchto exekucí. Nebo nám stačí jeho čestné rphlášení, že je splácí. Nevím si rady. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2013 7:33

jasná. (neregistrovaný)

Re: exekuce
      Obraťte se na exekutory telefonicky s dotazem, zda je již daná exekuce splacena. Jinak musíte exekutorovi napsat a sdělit, že u vás nyní pracuje.

• 3. 9. 2013 7:49

janaM (neregistrovaný)

P. Jasná, šéf chce hrát mrtvého brouka. Tvrdí, že kdybych tu nebyla já a byla nová účetní, tak bychom nic nevěděli. Protože prac. nemá zápočtový list, pracoval v Rakousku a sám nic neřekl.

• 3. 9. 2013 7:54

jasná. (neregistrovaný)

Tady bych určitě mrtvého brouka nehrála. Je to váš bývalý zaměstnanec a vy víte, že exekuce měl. Pokud nemá zápočtový list, požadujte čestné prohlášení, že nemá srážky na základě soudního nebo exekučního příkazu. Osobně bych ale exekutorům zavolala a zeptala se, jak to s jeho exekucemi opravdu je. Určitě jste již taky zažila, že zaměstnanci dokážou vyprávět pohádky......

• 3. 9. 2013 8:16

janaM (neregistrovaný)

Díky za radu, zkusím to tak šéfovi vyjasnit a ať se rozhodne sám. Je to jeho společnost-je jediny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).