Mzda

• (neregistrovaný)

3. 9. 2013 12:44

Dobrý den,

naši zaměstnanci mají ve smlouvách mzdu 48kč/hod + ohodnocení až do výše 70% ..... Můžu jim to tam nechat?? nebo musí mít těch 50kč na hod + 70%

a jak je to u DPP?? paní má ve smlouvě 50kč/hod

Dekuji za radu

Ivana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2013 12:59

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: mzda
      Máte-li stanovenou 40 hodinovou týdenní PD, tak minimální mzdu máte mít 50,60 Kč( odměnu u DPP rovněž).
      Nechcete-li měnit smlouvy a splnit NV o min.mzdě, budete platit 48 +57,5 % ohodnocení a budou mít stejně jako dosud ( a víc než min. mzdu). Otázka je, zda dělají všichni práci v 1.stupni, zda takto stanovené mzdy stačí i na výši zaručené mzdy ve vyšším (vyšších) stupních.To si musíte spočítat.

• 3. 9. 2013 13:04

Omlouvám se za chybu, měla jsem si to zkontrolovat - bylo by to 50,60 +61,3 %, aby měli stejně jako dosud. Vycházím z toho,že ohodnocení není nároková složka, takže s ní můžete hýbat.

• 3. 9. 2013 13:39

IvanaŠ (neregistrovaný)

ano, to je mi jasné, spíš mi jde o to, jestli ve smlouvě musíme mít uvedeno 50,6 kč na hod, nebo stačí 48kč , když si pohlídáme aby dosáhli minimální mzdy....

• 3. 9. 2013 14:52

Jinde jsem odpovídala,že měnit nic nemusí, hlavně,že dodrží výši minim.mzdy . Je na Vás, jestli vypracujete dohody o změně smlouvy, pro pořádek by to bylo lepší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).