Re: dohadné položky
To přeci není povinnost mzdové účetní.
Ať žádá vnitřní předpis, týkající se účtování dohadných položek a zejména konkretní ustanovení týkající se mezd, metodiky vytvoření této dohadné položky. Metodiku potřebuje proto, aby přesně konkretně věděla, co má do té konkretní dohadné položky zařadit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
3. 9. 2013 21:16
Dobrý den, obrátila se na mě kamarádka s dotazem, jak má vypočítat dohadné položky - je mzdová účetní a jejich hlavní účetní po ní chce dohadné položky ohledně mezd. Mají prý nově zkrácený termín uzávěrky, kamarádka mzdy do 3. pracovního dne nestíhá-dělá 400 lidí a komplet personalistiku, za srpen měla 30 nástupů, podklady ke mzdám dostává ještě 2.9. a mistři s dalšími podklady courají, takže mzdy do 3. prac.dne mít nebude a neví jak má spočítat dohadné položky a hlavní účetní jí k tomu nic neřekl :-( mně tak napadá - to je práce mzdové účetní dělat dohadné položky ...? Já se s tím ještě nesetkala, děkuji za každý podnět.