Sleva na dítě - potvrzení do srpna

• (neregistrovaný)

11. 9. 2013 10:17

Dobrý den,
    můj dotaz zní, zda musí zaměstnanec dokládat diplom či maturitní vysvědčení či jakýkoliv jiný doklad o ukončení studia dítěte, na které uplatňuje slevu na dani. Má potvrzení o studiu do srpna a na září už další doklad nedonese. Musím zkoumat proč nedonesl další potvrzení? Nebo mu prostě slevu jen nedám a nezkoumám proč neuplatňuje dál...
    Je takový postup v zákoníku?
    Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 9. 2013 15:13

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě - potvrzení do srpna
      V zákoníku určitě ne. Záleží spíše na důvodu ukončení školy. Jde o střední nebo VŠ ?

• 11. 9. 2013 16:43

Katka2 (neregistrovaný)

Nejde o to, do kdy má nárok, ale jak moc mzdová musí nebo smí požadovat jaké doklady.

• 16. 9. 2013 6:46

AL. (neregistrovaný)

Jedná se o vysokou školu. Já jsem nikdy po zaměstnancích doklad o ukončení VŠ nechtěla, když nepřinesl pokračující doklad, slevu už jsem mu neuplatnila a dál jsem nepátrala. Kolegyně ovšem diplom dětí od zaměstnanců vyžaduje. Mně to připadá zasahování do soukromí, nicméně možná je to tak správně. Ptám se, protože já osobně od zaměstnanců nechci nic víc než oni musí, tak abych měla doloženo vše co musím mít.
      Děkuji.

• 24. 9. 2013 16:39

JiřinaH. (neregistrovaný)

TAké nevyžaduji doklad o ukončení školy, ale skončí-li dříve, vždy vyžaduji doklad,proto jsem se ptala, že je důležité jakým způsobem skončil a jakou školu. Odpověď již asi není potřeba :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).