Náhrada mzdy za nemoc

• (neregistrovaný)

5. 10. 2013 21:32

Zaměstnankyně se vrátila v červnu z MD, jelikož neměla školku, umožnila jí naše firma práci na zkrácený prac. úvazek na 3 hod.(dítě hlídala babička).
    Od září, kdy jí bylo dítě umístěno do mat. školky, má již smlouvu na 8. hod. Od 9.9. přinesla neschopenku. Podle mě by se jí náhrada mzdy měla vyplácet za 8 hod/den. Majiteli firmy se to ale nelíbí, od začátku září ještě ani 1 den 8 hod. neodpracovala ( denně přibližně 6 hodin - dřívější vyzvedávání děcka ze školky). Poradí mi někdo?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2013 21:55

RenataH (neregistrovaný)

Re: náhrada mzdy za nemoc
      Má smlouvu na 8 hod denně ? Pak jí náleží náhrada za 8 hod/den. Pokud ale měla smlouvu na 8 hod, pak jí hodiny budou chybět, když pracovala jenom 6 hod. Co jí budete psát na ty 2 hod denně ?

• 5. 10. 2013 22:24

jarina (neregistrovaný)

Domluvila si s vedoucím, že si to do konce měsíce napracuje (děcko mělo ve školce problémy a tak si ho vyzvedávala po 13. hod.) Teď vlastně má stále neschopenku, takže vůbec nevím, co s tím.

• 6. 10. 2013 10:06

RenataH (neregistrovaný)

Měl pracovat 8 hodin, pracovala 6. Na ty 2 hodiny by měla mít buď neplacené volno (o to by měla písemně požádat a šéf schválit) nebo neomluvenou absenci. Protože teď má neschopenku a šéfovi se nelíbí platit náhradu mzdy 8 hod, podle mě byste se s ní mohli domluvit a zpětně k 2.9. sepsat dohodu o 6 hod prac.době. Tím byste jí platili náhradu 6 hod a neodpracované hod byste nemuseli řešit. Až přijde do práce a bude chtít opravdu pracovat 8 hod denně, sepíšete další dohodu (dodatek k prac.smlouvě)

• 6. 10. 2013 13:09

jarina (neregistrovaný)

Děkuji moc za radu,zdravím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).