Re: Opravné přiznání K DPH
Pokud byla krácena daňová povinnost, podala bych dodatečné DP a daň co nejdříve doplatila. Sice bude nějaká sankce,ale z tisícovky to nebude tak strašné. Odpočet DPH můžete uplatnit až do 3 let od zdanitelného plnění, takže pokud jej neuvedete také do dodatečného DP, uplatněte teď v řádném DP. Uvedla bych vše do pořádku abych měla klid. Hezký večer.
Re: Opravné přiznání K DPH
Opravné určitě ne, po lhůtě podání se dává dodatečné.
Je otázka, co je to za chyby.
Pokud nebyl zdaněn výstup (vystavené faktury, uskutečněná plnění) , podáte dodatečné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 10. 2013 19:21
Dobrý den, potřebovala bych poradit. K 30.9.2013 jsem převzala účetnictví firmy s.r.o. manžela. Vzhledem k tomu, že mají za rok asi do 100 dokladů tak jsem si to všechno pěkně napsala do programu. Počateční rozvahu jsem srovnala by mi seděla. Zadala jsem veškeré doklady a zjistila že je špatně udělané DPH za 1 kvartál. Přitom jsem kontrolovala podklady záznamní povinnost a ty nám vyšli uplně stejně. Ale v danovém přiznání jsou jiná čísla. Liší se to tedy cca o 1000 Kč a byla to danová povinnost. Celkově je účetnictví v hrozném stavu jsou tam zaevidovány doklady z které ale nejsou započteny do dph. Nevím proč, jestli je paní dostala pozdě.
Můžete mi prosím co bych měla udělat? Dát opravná přiznání za 1 a 2 kvartál a předělat celé účto znovu?
Mnohokrát děkuji.