Re: Fakturace do EU, české DIČ
ale může mít v ČR provozovnu - místo, které má stálé personální a materiální vybavení, jehož prostřednictvím uskutečňuje osoba povinná k dani své ekonomické činnosti, nemusí jít přímo o organizační složku zapsanou v obchodním rejstříku
pokud chtějí fakturu bez DPH, ať vám sdělí, že plnění není určeno pro jejich provozovnu dle §9 odst. 1 ZDPH (2.věta) a nahlásí vám své polské DIČ, které pak následně uvedete i do svého souhrnného hlášení
Re: Fakturace do EU, české DIČ
pokud si tady nechávají opravit vagón a mají české DIČ, určitě tady mají nějakou kancelář
do SH nelze uvést české DIČ, polská firma s polským DIČ by měla službu uvést do svého polského přiznání a přes VIES se to kontroluje jedině dle jejich polského DIČ, FÚ by vás určitě vyzval, kdybyste do SH uvedli české DIČ
jestli chtějí fakturu bez DPH, ať vám sdělí polské DIČ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 10. 2013 8:09
Dobrý den, fakturuji službu na polský subjekt, který poskytl české DIČ. Fakturovala jsem s DPH. Polský subjekt se ohradil, že mám fakturovat bez DPH, podle §9 zákona o DPH. Potřebuji vědět, podle jakého § mám tedy správně fakturovat?
Děkuji za odpovědi.