Re: agenturní zam-nec, výpočet mezd
Děkuji za reakce. Nechápu, co je myšleno tím, jestli agentura ví, že má příplatky atd. proplácet. Jak píšu -mají vše v docházce a Zákoník práce platí i pro agentury? Tak např. proplatili 10% příplatek za svátek, kde jim ani hodiny nesedí víc nic. Dále proplácí náhradu za lékaře, ale jiný počet hodin.
Tak to mám nechat na té agentuře? Rýpat do toho nechceme....
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 10. 2013 14:25
Dobrý den,
prosím Vás o Vaši odpověď. Máme jednoho zam-ce přes agenturu. Tzn., že nám agentura přefakturovává mzdové náklady. Šéf to nikdy nekontroloval, fakturu jim vždy zaplatil.
Nyní - po několika měsících mi ukázal i podklady z agentury - tj. výplatní pásku. Když se na to dívám, tak ty mzdy jsou chybně vypočítané, chybí zde příplatky za přesčas a za práci ve svátek. Dále je zde "zajímavý" zůstatek dovolené ve výši 11,07 dne.
Když jsem ho na to upozornila a on zjistil, že pokud by agentura mzdy přepočítala, ještě by se mzdové náklady zvýšily o příplatky, tak mi řekl, že to tak necháme a agenturu na to upozorňovat nebudeme.
Proto se Vás ptám, kdo nese odpovědnost za výpočet mezd? Můžeme vycházet z toho, že odpovědnost nese agentura a případné dopočty a dorovnávání by nesla ke své tíži?
Nebo mám ještě ke všemu učit jejich mzdovou, jak se počítají výplaty? Docházku má agentura po dnech vyplněnou, z které je patrné, kdy a kolik hodin zam-nec pracoval.
Děkuji všem za odpověď a přeji pěkný den