Re: agenturní zam-nec, výpočet mezd
Děkuji za reakce. Nechápu, co je myšleno tím, jestli agentura ví, že má příplatky atd. proplácet. Jak píšu -mají vše v docházce a Zákoník práce platí i pro agentury? Tak např. proplatili 10% příplatek za svátek, kde jim ani hodiny nesedí víc nic. Dále proplácí náhradu za lékaře, ale jiný počet hodin.
Tak to mám nechat na té agentuře? Rýpat do toho nechceme....
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
16. 10. 2013 14:25
Dobrý den,
prosím Vás o Vaši odpověď. Máme jednoho zam-ce přes agenturu. Tzn., že nám agentura přefakturovává mzdové náklady. Šéf to nikdy nekontroloval, fakturu jim vždy zaplatil.
Nyní - po několika měsících mi ukázal i podklady z agentury - tj. výplatní pásku. Když se na to dívám, tak ty mzdy jsou chybně vypočítané, chybí zde příplatky za přesčas a za práci ve svátek. Dále je zde "zajímavý" zůstatek dovolené ve výši 11,07 dne.
Když jsem ho na to upozornila a on zjistil, že pokud by agentura mzdy přepočítala, ještě by se mzdové náklady zvýšily o příplatky, tak mi řekl, že to tak necháme a agenturu na to upozorňovat nebudeme.
Proto se Vás ptám, kdo nese odpovědnost za výpočet mezd? Můžeme vycházet z toho, že odpovědnost nese agentura a případné dopočty a dorovnávání by nesla ke své tíži?
Nebo mám ještě ke všemu učit jejich mzdovou, jak se počítají výplaty? Docházku má agentura po dnech vyplněnou, z které je patrné, kdy a kolik hodin zam-nec pracoval.
Děkuji všem za odpověď a přeji pěkný den