Re: Exekuce
Uf, teď jsem z toho jelen. První přednostní pohledávka (doručená prvnímu zaměstnavateli 27.6.2013), poté přišla další přednostní pohledávka (doručená nám jako prvnímu zaměstnavateli v září) a dnes nepřednostní (doručená prvnímu zaměstnavateli 15.3.2013). Můžete mi prosím ještě jednou poradit, kterou tedy budu uplatňovat? Bude to ta přednostní (dvě třetiny) s datem 27.6.2013? Ani v jednom případě se nejedná o výživné. Děkuji moc
ano, přesně tak, obě třetiny půjdou na první přednostní pohledávku, doručenou 27.6.2013, až jí celou zaplatíte, zase obě třetiny na druhou přednostní pohledávku, doručenou v září, až potom půjde jedna třetina na nepřednostní.
J.
Tak to je všechno jinak. První v pořadí je nepřednostní, takže budete srážet z první třetiny tu březnovou a z druhé třetiny první přednostní (z června). Částka zabavitelná bez omezení se přičítá k přednostní. Teď bude záležet na tom, která bude zaplacená první, protože podle toho budete postupovat dál. Třeba už u vás nebude.
On neměl zápočtový list?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 10. 2013 9:04
Mám tady na zaměstnance 2 přednostní a 1 nepřednostní pohledávku. Kterou budu uplatňovat? Tu jednu přednostní, která byla doručena bývalému zaměstnavateli dříve a i tu nepřednostní? Děkuji