Re: přijatá služba z USA
napřed musíte vědět, zda je služba z EU - dle dič, nebo ze třetí země.
pokud je s daní a nemá být, vrátila bych k opravě bez daně a zdanila u sebe, 5 a 43 nebo 12a 43
pokud neopraví, na školení říkali, zdanit u nás, ale jen ze základu daně, bez jejich dph
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
27. 10. 2013 17:41
Dobrý den, mám dotaz..kdykoliv se mi dostala do ruky faktura za přijetí služby ze 3. země, tak daň tam nebyla...službu jsem přiznala v DP na ř. 12 a zároveň si nárokovala DPH na ř. 43...Teď ale přilšla fa z USA a je na ní vyčíslena daň...jak mám postupovat? stejným způsobem jako vždy...s tím, že vezmu z faktury celou částku vč. daně a to bude daňovým základem pro naše DP...A nebo vezmu daňový základ na fa a DPH jaké tam je (odpovídá české sazbě DPH), navíc u adresy firmy je VAT, které začíná na EU...nikdy jsem s tím nesetkala...prosím o radu, Děkuju moc.