Re: zneplatnění dohody u ukončení PP§ 49
Co to znamená, nabídli jsme vytýkací dopis a DU?
Jaký nátlak má na mysli? PP skončil 31.8.2013 a ona má možnost postupovat podle § 72 ZP
Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
Byl v dohodě uveden důvod skončení PP? Soudu se bát nemusíte, pokud jste postupovali podle zákona.
Co to znamená, nabídli jsme vytýkací dopis a DU?
>Jaký nátlak má na mysli? PP skončil 31.8.2013 a ona má
>možnost postupovat podle § 72 ZP
>Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí,
>okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou
>může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u
>soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl
>pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
>Byl v dohodě uveden důvod skončení PP? Soudu se bát
>nemusíte, pokud jste postupovali podle zákona.
děkuji za Váš čas, nabídli jsme je blbě vyjádřeno: navrhli jsme jí 2 možnosti řešení : 1. převezme si další vytýkací dopis (stížnost od spolupracovníků a zároveň dáme čas pro odstranění nedostatků tj DU do 31.10.2013 nebo 2 možnost ukončení dohodou k 31.8.2013 a placeno 27 dnů na překážkách. vybrala si dohodu...30.8.2013 zaslala návrh na změnu výpovědního důvodu což považujeme za nesmysl a vyhrožovala soudním řešením. Výpovědní důvod uveden nebyl. Právě že 31.10.2013 končí 2měsíční lhůta tak se bojím. Jaké máte zkušenosti s § 72 ...vždy jsem školena že dohoda je neprůstřelná...dík karolína
V tom, co jste podepsali, je uveden nějaký důvod nebo ne?
Ty návrhy řešení má od vás písemně?
děkuji za zajímavý a trošku uklidňující rozsudek. Budu ráda informovat, protože nechci aby někdo zažil takové peklo jako já poslední 2 měsíce a ještě kdo ví jak dlouho.
Bohužel, chybí mi vytýkací dopisy za neochotu, zlost na zákazníky, vulgarismus na kolegy, šíření pomluv atd karoline
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 10. 2013 8:29
Dobrý den, prosím o radu.
zaměstnankyně nepracovala jak měla - dostala i vytýkací dopis. Nabídli jsme další vytýkací dopis a DU nebo ukončení pracovního poměru dohodu k 31.8.2013. Dohodu podepsala 4.8.2013 + překážky na straně zaměstnavatele až do 31.8.2013. Dostali jsme od ní žádost o změnu výpovědi, že byla do dohody donucena ?? prosím o radu. Mohu trvat na svém - podepsaná dohoda § 49 k 31.8.2013 mám se bát soudu? moc děkuji Karolína