Re: DE - nákup zboží z EU - jaký kurz mě
dejte si do vnitřní směrnice, že používáte kurz platný pro DPH, a tímto kurzem přepočítejte faktury pro účely DPH i do knihy závazků - u zboží to bude kurz ke dni vystavení faktury dodavatelem
do peněžního deníku přepočtete úhradu zase stejně určeným kurzem, žádné kurzové rozdíly neevidujete a v knize závazků označíte fakturu jako uhrazenou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
30. 10. 2013 8:55
Dobrý den,
opět řeším, zda zadávám správně kurz eur a PLN v přijatých fakturách. Jsme plátci DPH, vedeme daňovou evidenci, program nám neumožňuje zadání dvou kurzů u jedné faktury. Používám denní kurz vyhlašovaný ČNB.
Ale...
1) máme přepočítávat přijaté faktury kurzem z data vystavení faktury (a tuto částku lze použít i pro DPH i pro daň z příjmu)
a nebo kurzem z dala přijetí zboží a doplnění faktury? (a opět - lze použít i pro DPH i pro daň z příjmu?) Obvykle obdržíme fakturu zároveň se zbožím.
2) Je dále správně, že neřeším kurzový rozdíl při úhradě faktury a i do daně z příjmu počítám s částkou, kterou dostanu při použití kurzu ČNB? Část faktury mi v programu stojí jak neuhrazena /protože skutečná částka platby je vyšší/ a pouze označím závazek jako uhrazený.
Omlouvám se, jestli se dotaz opakuje, ale hledala jsem a stále si nejsem jistá, jestli to děláme správně.