Re: DoPČ-ZMR jak sepsat?
Já to řeším touto větou:
Sjednaný rozsah pracovní doby je dohodou na : nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu nepřekračující
v průměru 20 hodin týdně.
Tímto je na tuto dohodu pohlíženo jako ZMR.
Tyto dohody již používám řadu let a zaměstnanci chodí do zaměstnání pouze v případě, že je zaměstnavatel potřebuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
31. 10. 2013 9:12
Dobrý den, prosím vás o radu.
Chtěla jsem se zeptat, jak je to s přidělováním práce na DoPČ, pokud např. nebude potřeba výkonu práce, platí se také prostoje?
Něco mě mate, že jsem zde jednou četla, že je i na DoPČ nutné přidělovat práci podle dohody a pokud není práce, že se mají platit prostoje.
Proto vás prosím o radu, jak sepsat - formulovat DoPČ tak, aby to bylo ZMR a výkon práce by mohl být v každém měsíci různý, abychom nemuseli platit prostoje nebo se tomuto nevyhneme a musíme přidělovat práci nebo proplácet prostoje?
Že výkon práce nesmí překročit v průměru polovinu prac. doby vím.
Děkuji všem za radu a přeji pěkný den