Hlavní navigace

Zrušení PP ve zkuš době

  • (neregistrovaný)

    7. 11. 2013 12:57

    Prosím o konzultaci. Zaměstnanec je ve zkušební době a onemocněl. 21. den nemoci je dnes, 7.11. Zaměstnavatel mu chce zrušit prac. poměr. Tzn. zrušení pošle zítra. Ze zákona pak skončí prac. poměr dnem převzetí nebo posledním úložním dnem (toto tam zaměstnavatel raději napíše). Jak by se ale řešila situace, když bude dopis 8.11. odeslán, zaměstnanec ho nepřevezme a např. 10.11. bude uschopněný a 11.11. přijde do práce? Pak by skutečně pracoval až do dne převzetí nebo do posledního dne úložní doby? Jak to vyřešit, když zaměstnavatel nechce, aby pak ještě tak dlouho pracoval? Je možné to ošetřit tak, že v tom zrušení zaměstnavatel ještě dodá, že v případě, že k uschopnění dojde dříve než k převzetí nebo než nastane poslední den úložní doby, bude prac. poměr zrušen dnem uschopnění? Nebo snad dnem, který následuje po dni uschopnění?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2013 13:05

      all (neregistrovaný)

      Re: Zrušení PP ve zkuš době
      Ježíšmarjá až si začínám vážit toho, že mě vždy zaměstnavatel nařídí, abych to jela předat osobně zaměstnanci domů.
      Budu napjatě sledovat, jestli a jak vám asi právníci odpoví.
      Já bych ale asi napsala zrušení PP nové, předala ten den, kdy by nastoupil po uschopnění a předpokládala, že právní účinnost tohoto nastala dříve, než toho posílaného. Ale tohle je jen moje úvaha, nic víc. Hezký den.

    • 7. 11. 2013 13:26

      VH

      Re: Zrušení PP ve zkuš době
      Souhlasím s novým zrušením, které bude doručeno dříve, než si zaměstnanec vyzvedne to první, uložené. Doplnění, že pro případ, že k uschopnění dojde dříve, než bude písemnost doručena (nebo se bude považovat za doručenou), PP končí dnem uschopnění, nemá logiku, protože by se zaměstnanec o něm nedozvěděl, resp. PP by byl rušen zpětně.

    • 7. 11. 2013 14:16

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Zrušení PP ve zkuš době
      Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).