Re: Dovolená špatně spočítáno
teď nerozumím, proč 1den Nepl.volno, od to přečerpal již v 9/2013, jen jsme nepředpokládali, že ukončí PP, proto to nebylo ve mzdě nijak upaveno
Re: Dovolená špatně spočítáno
Omlouvám se, nárok jsem nepřepočítávala, odpověděla jsem na dotaz, zda srazit přečerpanou dovolenou. Opravdu je nárok 9/12, takže přečerpány 3 dny, které byste měla srazit v té sazbě, kterou jste je platila. Když zadáte mínusem, budete mít mínusem i odvody z této přečerpané dovolené. Za ty 3 dny by měl ale odvést ZP alespoň z min.mzdy, tj. neplacené volno. Některé programy ihned při stržení přečerpané dovolené zadají nepl.volno, u některých ho musíte zadat sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
12. 11. 2013 16:18
poradí prosím někdo? Dovolená 4 týdny.Zam.v PP 3.1.-31.10.2013 tedy dle mne nárok na D 10/12 tedy 16,5 dnů. Vyčerpal 18 dnů. Mám ve mzdě provést srážku 1,5 dne? Děkuji