Re: Srážky ze mzdy - pořadí a výpočet
ženatý není a děti už má dospělé. Ještě jednou děkuji
>>>Dobrý den, vím že tady už podobná témata jsou ale
>>>raději se chci ujistit, že budu postupovat správně.
>>>Na
>>>zaměstnance přišel 1. ex. příkaz, který před týdnem
>>>nabyl
>>>právní moci a dnes nový 2. ex. příkaz. Obě pohledávky
>>>nepřednostní. Nejprve budeme zaměstnanci strhávat 1.
>>>exekuci která přišla dříve a až když ji zaplatí tak
>>>tu
>>>druhou?
>>>A je správný výpočet: ČM 9000 - 6065 (nezabavit.
>>>částka dlužník) = 2935 /3 = 978 Kč / měsíční srážka ?
>>>Moc
>>>děkuji
>>
>>Ano, pokud není ženatý a nemá žádné děti.
>
>ženatý není a děti už má dospělé. Ještě jednou děkuji
A kde to prosím zjistím? Zaměstnanec nedonesl ani zápočťák ani nic z čeho by se to dalo zjistit. Ale na ex. příkazech je vždy napsáno např. v praze dne 10.11.2013. Může to být to rozhodující datum? Nebo se mám obrátit přímo na ty exekutory, kteří příkaz vydali?
Pokud byl doručen předchozímu plátci mzdy, je tam většinou psáno "pořadí ex.se řídí dnem...." Pokud to tam není, pak jste nejspíš první. Ale stejně bych radši požadovala po zaměstnanci zápočťák, kdo ví, kolik exekucí má ještě vystavených
Tak jsem to všechno ještě jednou pročetla a nikde není o předchozím plátci zmínka. Zkusím požadovat ten zápočťák, ale nevěřím že se mi dostane do ruky. A kdybych obvolala oba exekutory? Jenže co když brzo přijde třetí.. Ach jo to je zase komplikované :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 11. 2013 12:15
Dobrý den, vím že tady už podobná témata jsou ale raději se chci ujistit, že budu postupovat správně. Na zaměstnance přišel 1. ex. příkaz, který před týdnem nabyl právní moci a dnes nový 2. ex. příkaz. Obě pohledávky nepřednostní. Nejprve budeme zaměstnanci strhávat 1. exekuci která přišla dříve a až když ji zaplatí tak tu druhou?
A je správný výpočet: ČM 9000 - 6065 (nezabavit. částka dlužník) = 2935 /3 = 978 Kč / měsíční srážka ? Moc děkuji