Re: žádost o proplacení daňového bonusu
Žádost můžete podat papírově nebo určitě lze i datovkou ve formátu xml.
Žádat můžete, ale nemusíte. Můžete odečíst v dalším měsíci. Taky to tak dělám (když vím, že další měsíc budou odměny a bonus nevyjde, ponížím pak odvod).
Vždy však žádám za prosinec, aby bylo v pořádku vyúčtování zál. daně za celý rok.
Účtujete 221/342 (prostě tam, kde ten bonus a zálohy máte). Musí se Vám vynulovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
13. 11. 2013 12:45
Dobrý den, prosím o radu k žádosti o proplacení daňového bonusu. Nikdy jsem nepotřebovala na FÚ žádat o daňový bonus. Ale teď nám nastoupila zam. má 5 dětí, všechny si uplatňuje a už mi to nevyjde. Prosím posílá se tato žádost písemně nebo elektronicky. A když mi ten bonus příjde, účtuje se na 221/342?
Ještě se chci zeptat, musím si žádat o proplacení, nebo si to můžu přetáhnout do dalšího měsíce. To je jenom čistě informativní, protože už to nevyjde zrejmě žádný měsíc.
Moc děkuji za odpověď.