Re: Změny 2014
A co ta srážková daň u DPP do 10000, jak jsem se na to ptala minule. Už o tom někdo něco ví? Mně z toto změněného znění zákona o daních vyplynulo, že srážková daň bude jen a pouze u DPP do 10 tis. při nepodepsaném prohlášení. Jinak že by měla být u všeho zálohová, a to i v případě nepodepsaného prohlášení u výdělku do 5ti tisíc.
Už jste to někdo rozklíčoval?
já tomu rozumím takhle:
HPP - zálohová vždycky
DPČ - zálohová vždycky
DPP - zálohová nad 10 tis.
a pak je tam ještě vyšší limit na srážkovou u honorářů ze 7 na 10 tis.
Ano, v prvních dvou bodech (HPP a DPČ) se shodneme, také tomu tak rozumím (ať podepsané či nepodepsané, zálohová bude u jakéhokoli příjmu). Ale u DPP tomu rozumím tak, že při podepsaném prohlášení bude zálohová u jakéhokoli příjmu, při nepodepsaném bude zálohová u příjmu nad 10000 Kč, u příjmu do 10000 bude srážková.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
13. 11. 2013 15:38
Kromě výše náhrady mzdy za nemoc a délky proplácení 14 dní, max. vyměřovacíhío základu pro socko, zvýšení limitní částky pro odvod solidární daně. Jaké ještě mzdovou účetní čekají změny od ledna 2014 ??