Re: daňové zvýhodnění na děti přítelkyně
To je zajímavý ;-) A ten chudák tazatel si slevu uplatní :-(
§35c (6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z manželů a vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit
Já tam nikde dítě partnera/ky nevidím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 11. 2013 8:21
Dobrý den, na internetu jsem objevila zajímavý dotaz a ještě zajímavější odpověď od jakého JUDr, ale já si myslím, že nemá pravdu, co myslíte vy?
24.10.2013 07:58 | Sekce: Daně a účetnictví | Téma: Daň z příjmu FO
Dobry den,prosim vas mam takovy dotaz,ziju s pritelkyni a jejima dvema detma,ktere ma z predchoziho manzelstvi ve sve peci.pritelkyne je vedena na pracovnim uradu.Mohu uplatnit dan na jeji dve deti?Nejsme manzele ,ale sdilime spolecnou domacnost.Dekuji za odpoved.Petr Folten
25.10.2013 15:17 | odpovídal(a): Dytrich Petr, JUDr.
Ano, můžete uplatnit slevu na její děti pokud s Vámi žijí ve společné domácnosti a podílíte se na jejich výživě a k přiznání přiložíte čestné prohlášení obou biologických rodičů, že si neuplatňují slevu na děti oni. Bude účelné k přiznání přiložit i kopie rodných listů dětí, aby bylo prokázáno, kde jsou jejich biologičtí rodiče a že čestné prohlášení podávají oprávněné osoby.