Re: daňové zvýhodnění na děti přítelkyně
To je zajímavý ;-) A ten chudák tazatel si slevu uplatní :-(
§35c (6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z manželů a vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit
Já tam nikde dítě partnera/ky nevidím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
14. 11. 2013 8:21
Dobrý den, na internetu jsem objevila zajímavý dotaz a ještě zajímavější odpověď od jakého JUDr, ale já si myslím, že nemá pravdu, co myslíte vy?
24.10.2013 07:58 | Sekce: Daně a účetnictví | Téma: Daň z příjmu FO
Dobry den,prosim vas mam takovy dotaz,ziju s pritelkyni a jejima dvema detma,ktere ma z predchoziho manzelstvi ve sve peci.pritelkyne je vedena na pracovnim uradu.Mohu uplatnit dan na jeji dve deti?Nejsme manzele ,ale sdilime spolecnou domacnost.Dekuji za odpoved.Petr Folten
25.10.2013 15:17 | odpovídal(a): Dytrich Petr, JUDr.
Ano, můžete uplatnit slevu na její děti pokud s Vámi žijí ve společné domácnosti a podílíte se na jejich výživě a k přiznání přiložíte čestné prohlášení obou biologických rodičů, že si neuplatňují slevu na děti oni. Bude účelné k přiznání přiložit i kopie rodných listů dětí, aby bylo prokázáno, kde jsou jejich biologičtí rodiče a že čestné prohlášení podávají oprávněné osoby.