Vydané faktury do Německa - skonto

• (neregistrovaný)

18. 11. 2013 8:50

Dobrý den,

Prosím o informaci v následujícím. Máme německého odběratele,kterému poskytujeme za platbu předem skonto 4%. Jak v programu Pohoda toto skonto vyčíslím? Četla jsem, že se musí vystavit opravný daňový doklad. Odběratel to zaplatil se skontem už v předcházejících měsících jenže já jelikož jsem ještě začátečník a spoustu věcí ještě neznám (proto uvažuji že s touhle prací skončím, dělám účto teprve rok a jsem tak víc nebezpečná naší firmě než prospěšná) jsem to reflektovala až teď když mám daňová přiznání za srpen a září odevzdaná.
    Stačí vystavit opravný daňový doklad a uplatnit v přiznání za měsíc říjen,nebo musím vystavit opravné daňové přiznání za dané měsíce?

Díky moc za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2013 11:46

M. (neregistrovaný)

Re: Vydané faktury do Německa - skonto
      Napíšu Vám to co mě napsal daň.poradce: dodání zboží do JČS je osvobozeno, při využití skonta by se měl dle doslovného výkladu §42/3 a 42/7 vystavit ODD a na doručenku zaslat partnerovi z JČS a v tom období, ve kterém on převezme snížit hodnotu na ř.20 nebo 21 přiznání DPH, tyto opravy nemají faktický význam a navíc nebude souhlasit SH u nás a v JČS, protože druhá strana s největší pravděpodobností žádné změny dělat nebude. V zákoně není žádná sankce, kterou bychom mohli dostat.
      Takže tato SK likviduji interním dokladem jako SK a účtuji 601/311 bez dopadu do daň.př.k DPH, navíc pokud spadáte do Intrastatu, tak ani tam se tyto dodatečné změny v ceně provedené po dodání zboží neevidují.
      Jinak pokud budete chtít opravu udělat, lze i hromadným dokladem v některém období třeba 1.a 2.Q provést ve 3.Q. ale nevím, jak na jednom dokladu použijete různé kurzy, dle původních dokladů, můj program to neumí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).