ozve se ještě někdo prosím?
Dobrý den, děkuji za reakci. Myslela jsem, že toto kontroluje inspektorát práce, proto jsem to chtěla proplatit "oficiálně" , i když opožděně přes mzd.složku "noční hodiny", protože vyšší prémii pak neobhájím, že jsem vlastně proplatila dodatečně.
Máme to v evidenci prac. doby a přehlédla jsem to.
Děkuji
Re: ozve se ještě někdo prosím?
Také bych to opravovala, jak píšete vy. Ale navýšit pouze příplatek (abyste nezaplatila navíc i hodinovou mzdu). U prémií není nikde napsáno, že je to příplatek za noční.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 11. 2013 11:10
Dobrý den, prosím mzdové o radu, jak byste postupovaly s touto věcí? -
Procházela jsem zpětně mzdy a zjistila jsem, že mám v dubnové výplatě chybu - zapomněla jsem proplatit příplatek 10% za asi 8hodin noční práce.
Ještě nemám uzavřené mzdy za říjen, mohu tento příplatek proplatit až nyní, s tím, že si dám do dubna a do října poznámku, že se jedná o chybu v měsíci duben?
Mohu postupovat tak, že o těchto 8 hodin povýším hodiny, které byly v říjnu? V říjnu je 5hodin noční a já do mezd dám 13 hodin?
Lze to takto?
A ještě jeden dotaz - naopak - zjistila jsem, že jsem asi 2x proplatila o 2hodiny noční práce více. Mohu to takto nechat? Jedná se vždy asi o necelých 20Kč?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den