Re: zamítnutí hypotéky
Všichni poradci lžou. Někteří záměrně, někteří z nevědomosti, a když některý někdy náhodou mluví pravdu, tak opravdu jen náhodou. Příště běžte rovnou do banky, je to levnější a rychlejší.
V registru opravdu budete veden jako zamítnutý žadatel (pokud jste opravdu žádal u banky a nezaseklo se to u poradce), ale neznamená to automaticky, že vám nikdo nepůjčí. Jen to při posuzování vezmou v úvahu.
Doporučila bych si nechat posoudit žádost o hypotéku znovu a jinde. A určitě bych toho poradce vynechala. Mj. pokud vyřizuje hypotéku 3 měsíce, pak zřejmě nepostupoval vůči vám s odbornou péčí.
Jiná věc je, jaké byly důvody zamítnutí. Zda přeci jen nejste nikde v registru, protože jste třeba něco později zaplatil.
Taky nám panenka z jedné banky vyhrožovala, když jsme jí řekli , že už od nich žádnou hypo nechceme (chtěli pořád další a další doklady, tak nás to přestalo bavit), že když je to rozjednané, a oni nám dají do registru zamítnutí, že nám nikdo nepůjčí. Půjčila nám druhá banka, stejné úroky, a těch lejster nebyla ani polovina.
Děkuji za odpovědi. Banku jsem nyní kontaktoval, aby mi poslali vyjádření proč byla žádost o úvěr zamítnuta, poradce mi to neřekl. Nicméně po větě o neposkytnutí úvěru od jiných bank, začal ihned vyřizovat hypotéku u jiné banky. Stačí poradci napsat, že si nepřeji, aby mne zastupovat, že nejsem s jeho prací a jednáním spokojený? Můžu v jednání s touto nově oslovenou bankou pokračovat sám, bez poradce? Nebo raději najít jinou banku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 11. 2013 12:21
Dobrý den,
přes finančního poradce jsem žádal u banky o hypotéku na koupi domu. Po 3 měsících čekání mi poradce oznámil zamítnutí žádosti. A tvrdí, že nyní 2 roky budu veden v registru jako žadatel se špatnou bonitou, tudíž mi žádná jiná banka už nepůjčí.
Je to tak, poradíte někdo?