Hlavní navigace

Zamítnutí hypotéky

  • (neregistrovaný)

    18. 11. 2013 12:21

    Dobrý den,
    přes finančního poradce jsem žádal u banky o hypotéku na koupi domu. Po 3 měsících čekání mi poradce oznámil zamítnutí žádosti. A tvrdí, že nyní 2 roky budu veden v registru jako žadatel se špatnou bonitou, tudíž mi žádná jiná banka už nepůjčí.
    Je to tak, poradíte někdo?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2013 13:04

      Katka2 (neregistrovaný)

      Re: zamítnutí hypotéky
      Všichni poradci lžou. Někteří záměrně, někteří z nevědomosti, a když některý někdy náhodou mluví pravdu, tak opravdu jen náhodou. Příště běžte rovnou do banky, je to levnější a rychlejší.
      V registru opravdu budete veden jako zamítnutý žadatel (pokud jste opravdu žádal u banky a nezaseklo se to u poradce), ale neznamená to automaticky, že vám nikdo nepůjčí. Jen to při posuzování vezmou v úvahu.

    • 18. 11. 2013 13:31

      alen1 (neregistrovaný)

      Re: zamítnutí hypotéky
      Doporučila bych si nechat posoudit žádost o hypotéku znovu a jinde. A určitě bych toho poradce vynechala. Mj. pokud vyřizuje hypotéku 3 měsíce, pak zřejmě nepostupoval vůči vám s odbornou péčí.
      Jiná věc je, jaké byly důvody zamítnutí. Zda přeci jen nejste nikde v registru, protože jste třeba něco později zaplatil.

    • 18. 11. 2013 14:19

      Katka2 (neregistrovaný)

      Re: zamítnutí hypotéky
      Taky nám panenka z jedné banky vyhrožovala, když jsme jí řekli , že už od nich žádnou hypo nechceme (chtěli pořád další a další doklady, tak nás to přestalo bavit), že když je to rozjednané, a oni nám dají do registru zamítnutí, že nám nikdo nepůjčí. Půjčila nám druhá banka, stejné úroky, a těch lejster nebyla ani polovina.

    • 18. 11. 2013 14:25

      pavel9 (neregistrovaný)

      Re: zamítnutí hypotéky
      Děkuji za odpovědi. Banku jsem nyní kontaktoval, aby mi poslali vyjádření proč byla žádost o úvěr zamítnuta, poradce mi to neřekl. Nicméně po větě o neposkytnutí úvěru od jiných bank, začal ihned vyřizovat hypotéku u jiné banky. Stačí poradci napsat, že si nepřeji, aby mne zastupovat, že nejsem s jeho prací a jednáním spokojený? Můžu v jednání s touto nově oslovenou bankou pokračovat sám, bez poradce? Nebo raději najít jinou banku?

    • 18. 11. 2013 14:45

      alen1 (neregistrovaný)

      Re: zamítnutí hypotéky
      Vy jste ho zmocnil pro jednání se všemi institucemi plnou mocí?
      Plná moc byla jak formulována?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).