Re: Náhradní volno - kdy čerpat
Ne, skutečně je to za tyto víkendy. Také si myslím, že je to nesmysl, ale vedoucí trvá na svém. Jedná se o měsíc prosinec, kdy mám přes vánoce i skoro dvojnásobek směn oproti ostatním kolegům. Což také nevím, zda může být, ale chápu, že zákon nerozlišuje vánoce. Zrátka já mám v první půlce více volna než ostatní a pak jsem téměř celé vánoce v práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
18. 11. 2013 15:04
Dobrý den, máme plán směn na celý měsíc dopředu. Poslední dva víkendy v měsíci na mě připadla směna. Za tyto víkendy mám nárok na náhradní volno. Všechny 4 dny náhradního volna mám v rozvrhu směn v první půlce daného měsíce. Je možné čerpat dny náhradního volna dopředu? Tedy ještě předtím, než odpracuju víkendy? Co kdybych např. onemocněla a ty víkendy neodpracovala?