Ukončení prac. poměru a výpovědní doba

• (neregistrovaný)

19. 11. 2013 7:53

Když by zaměstnavatel pro mě neměl práci a chtěl by mě propustit na §52 c. Může mě propustit k 30.11 2013 nebo mi to v listopadu musí oznámí a od 1.12.2013 do 31.1. 2014 mi běží výpovědní doba. Ale když pro mě nemá práci , tak jak by mě platil ve výpovědní době. Můžeme se i dohodnout , že to skončíme k 30.11. 2013 a ve mzdě za tento měsíc mě vyplatí odstupné?
    Děkuji Vám za odpovědi , ptám se , jelikož s tím nemám zkušenosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2013 8:00

jasná. (neregistrovaný)

Re: ukončení prac. poměru a výpovědní do
      Pokud by došlo k organizačním změnám, pak vám může zaměstnavatel dát výpověď, kdy poběží 2 měsíční výpovědní doba nebo ukončení prac. poměru dohodou a to k datu, ke kterému se dohodnete.

• 19. 11. 2013 8:04

RenataH (neregistrovaný)

Pokud pro vás nemá práci, máte několik možností. Buď vám dá do 30.11. výpověď, od 1.12. začne běžet výpovědní doba a prac.poměr skončí 31.1. Nebo se s vámi může dohodnout o tom, že váš prac.poměr skončí dohodou 30.11., můžete mu navrhnout, že za ty 2 měsíce, po které by trvala výpovědní doba, vám může vyplatit vyšší odstupné. V dohodě požadujte důvod nadbytečnost. Nárok na odstupné, ať už u výpovědi podle §52 c) ZP nebo i dohody z téhož důvodu, je vždy podle délky zaměstnání

• 19. 11. 2013 8:49

Katka2 (neregistrovaný)

Jen dodám, že vám to nemůže jen tak "oznámit", ale písemnou výpověď nebo dohodu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).