Re: ukončení prac. poměru a výpovědní do
Pokud pro vás nemá práci, máte několik možností. Buď vám dá do 30.11. výpověď, od 1.12. začne běžet výpovědní doba a prac.poměr skončí 31.1. Nebo se s vámi může dohodnout o tom, že váš prac.poměr skončí dohodou 30.11., můžete mu navrhnout, že za ty 2 měsíce, po které by trvala výpovědní doba, vám může vyplatit vyšší odstupné. V dohodě požadujte důvod nadbytečnost. Nárok na odstupné, ať už u výpovědi podle §52 c) ZP nebo i dohody z téhož důvodu, je vždy podle délky zaměstnání
Re: ukončení prac. poměru a výpovědní do
Jen dodám, že vám to nemůže jen tak "oznámit", ale písemnou výpověď nebo dohodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
19. 11. 2013 7:53
Když by zaměstnavatel pro mě neměl práci a chtěl by mě propustit na §52 c. Může mě propustit k 30.11 2013 nebo mi to v listopadu musí oznámí a od 1.12.2013 do 31.1. 2014 mi běží výpovědní doba. Ale když pro mě nemá práci , tak jak by mě platil ve výpovědní době. Můžeme se i dohodnout , že to skončíme k 30.11. 2013 a ve mzdě za tento měsíc mě vyplatí odstupné?
Děkuji Vám za odpovědi , ptám se , jelikož s tím nemám zkušenosti.