Dobrý den, můžete mi někdo poradit s výpovědí, kterou mi dává zaměstnanec? Musíme dodržet dvouměsíční výpovědní lhůtu? Nechci s ním jít na dohodu, jednak proto, že chce odejít sám a chce být na pracovním úřadě a jednak proto, že tu máme dotované místo a jsme povinni nesnížit počet zaměstnanců po dobu dotace. Proto trvám z jeho strany na výpovědi, ale nechci ho tu mít dva měsíce. Pustila bych ho už k 30.11.2013. Je to u výpovědi možné? Nebo musíme dodržet minimálně dva měsíce tzn. 31.1.2014? Děkuji.
Re: Výpověď zaměstnancem
Protože, chceme, aby bylo evidentní, že on je tím kdo požaduje ukončení! Jak jsem psala, je to i z důvodu pro pracovní úřad, o kterém si myslí, že ho bude půl roku živit.
U výpovědi musí být VD. Dohoda může být formulovaná tak, aby bylo jasné, koho to napadlo. ÚP ho bude živit tak jako tak. Nevalně, ale bude.
Vy jste dobrá - vy ho nechcete, ale pustit ho na dohodu taky nechcete...Ať požádá o ukončení dohodou, vy s tím souhlaste a na jeho místo ihned přijměte někoho jiného. Tím stavy nesnížíte.
19. 11. 2013 8:18
Dobrý den, můžete mi někdo poradit s výpovědí, kterou mi dává zaměstnanec? Musíme dodržet dvouměsíční výpovědní lhůtu? Nechci s ním jít na dohodu, jednak proto, že chce odejít sám a chce být na pracovním úřadě a jednak proto, že tu máme dotované místo a jsme povinni nesnížit počet zaměstnanců po dobu dotace. Proto trvám z jeho strany na výpovědi, ale nechci ho tu mít dva měsíce. Pustila bych ho už k 30.11.2013. Je to u výpovědi možné? Nebo musíme dodržet minimálně dva měsíce tzn. 31.1.2014? Děkuji.